2019.09.01 Fare for liv og helse – manglende belysning – flere farlige forhold.

Mørklagte oppganger, strømutkoblinger, gelendere som ikke er etter byggforskriften, for lave rekkverk i 6. etasje, strømførende kabel på bakkenivå. Det er mange farer her som kan forårsake skade og i verste fall død.

Fare for liv og helse – mørklagt oppgang 1 Siden torsdag 23. januar har det vært uten belysning i 3. etasje i oppgang C. Avviket ble meldt styret samme dag. Dette utgjør en fare for liv og helse. Fare for fall og i verste fall død er vesentlig. Det er ikke første gang. Pr. i dag, 31. mars 2020 er det fortsatt mørkt. 15. april 2020 ble dette rettet etter et ikke uvesentlig bidrag fra et styremedlem.

Fare for liv og helse – mørklagt oppgang 2. Siden torsdag 15. august har det vært uten belysning i 3. etasje i oppgang C. Avviket ble meldt styret samme dag. Dette utgjør en fare for liv og helse. Fare for fall og i verste fall død er vesentlig. Det er ikke første gang.

Fare for liv og helse – strømutkobling mørklagt oppgang 3. Det har vært 2 strømutkoblinger den siste tiden. Ganger og trappehus har vært mørklagt. Første gangen ca 20 t. Ved eventuell evakuering har dette vært farlig og kunnet forårsaket fare for liv og helse. Den andre gangen varte ikke utkoblingen lenge – det var mørkt i oppgangene ca 2 t. Alarm og nødlys/ledelysanlegget skulle vært fullført først. Da ville det vært lys i oppgangene fra dette. (UPS-anlegg) (Fra e-post til styret 27. oktober 2016.)(pdf)

Fare for liv og helse – kabelkanaler hindrer gelender – håndløper i trappehus.
Kabelkanaler hindrer blokkerer gelendere og kan føre til fall. Dette ble
meddelt styret før kablene ble tatt i bruk. Kanalene må flyttes for å
hindre fare for liv og helse. (Fra e-post til styret 27. oktober 2016.)(pdf)

Fare for liv og helse – for lavt rekkverk på galleriet i 6. etasje.
Rekkverket på galleriet i 6. etasje er er for lavt. Etter byggforskriften skal rekkverket ha en minstehøyde på 1,20 m. Rekkverket er på ca 1,0 m. Dørene står ulåste. Barn kan med letthet komme ut på galleriet og klatre ut på taket.(Dette forholdet ble for noen år siden rettet)

Fare for liv og helse – strømførende kabel på bakkenivå – 230 V Da utbygger – entreprenøren som rehabiliterer nabobygget tok seg til rette på vårt uteområde fjernet de også en av våre utelamper som var montert på en stolpe. Strømtilførselen – ledningen – ble liggende åpent og kunne lett ha forårsaket skade – og i verste fall død. Kontaktpunktene lå åpne med 230 V spenning.

Status pr i dag 14. april 2021. Pr. i dag 14. april 2021 er rekkverket på galleriet forhøyet slik at byggforskriftene er innfridd. Oppgangene er ikke lenger mørke selv om lampene ryker hele tiden. Nødbelysningen hjelper men vil ikke være tilstrekkelig for svaksynte. Om det fortsatt er spenning på lampepunktet ute på plenen vites ikke. Det andre er som før.

Dokumenter.
2016.10.29 E-post til styret om farlige forhold.
2019.04.03 Referat fra det ordinære årsmøtet 2019.
Styret 2019 – 2020.
Last ned innlegget som .pdf-fil.

Styret 2019 – 2020.
Last ned innlegget som .pdf-fil.

S. E. & O.