2015.04.27 Årsmøtet 2015

Årets 0rdinære årsmøte – sameiermøte ble holdt 27.april. Styret fikk utarbeidet en rapport om byggets tilstand. Rapporten er fra februar 2015 og ble formidlet til alle seksjonseiere. På grunnlag av denne rapporten ble det fremsatt to forslag til finansiering av nødvendig vedlikehold av bygget. Andre saker til årsmøtet er Kameraovervåkning, IN-ordning, Avsetning til vedlikeholdsfond og bytte av kabeltv-leverandør og – ikke minst vedtektsendring.

Det ble meldt 6 saker til årsmøtet 2015. Noen saker er kontroversielle, andre ikke. Forslagene om låneopptak var nok det som vakte størst engasjement. Jeg har skrevet eget innlegg om det.(Lenke)

AForslag fra styret, kameraovervåking, og vedtektsfeste kameraovervåking
som ny § 18
BForslag fra styret, oppgradering av fasade/teknisk byggstandard medlåneopptak 10 millioner
CForslag fra styret, oppgradering av fasade/teknisk byggstandard med låneopptak 20 millioner
DForslag fra styret, administrasjonsavtale for innfrielse andel fellesgjeld med vedtektsendring ny § 19
EForslag fra Kielland, avsetning til fond, vedtektsendring ny § 20
FForslag fra Munir, endre sameiets TV/Internettleverandør

A. Kameraovervåkning. Forslag fra styret. Eventuelt vedtak var ønsket innskrevet i vedtektene og krever dermed 2/3 flertall. Forslaget ble vedtatt «med overveldende flertall» I ettertid viser det seg at overvåkningen er blitt massiv og til tider ulovlig. Dette i følge Datatilsynets hjemmeside.(Lenke) Det er eget innlegg om dette.(Lenke)

B. Forslag fra styret, oppgradering av fasade/teknisk byggstandard. Dette forslaget ble fremmet med bakgrunn i rapporten tidligere samme år om byggets tilstand. I forslag B ønsker styret å låne 10.000000 for nødvendig vedlikehold av bygget. I forslaget under vil styret låne det dobbelte. Et innlegg om bruk av lånte midler finnes her.(Lenke)

C: Forslag fra styret, oppgradering av fasade/teknisk byggstandard.Dette forslaget ble fremmet med bakgrunn i rapporten tidligere samme år om byggets tilstand. I forslag C ønsker styret å låne 20.000.000,- for nødvendig vedlikehold av bygget. I forslaget over vil styret låne halvparten. Styret drev ren skremselspropaganda med hjelp av teknisk konsulent Steinar Bratlie. Forslag B fikk flertall. I ettertid, da vi ser hva midlene er brukt til, fremstår det som ren svindel og misbruk av midler. De kommende styrene har ansvar for dette. Det nye styret som ble valgt på dette årsmøtet finnes her.(Lenke)

D: Forslag fra styret, administrasjonsavtale for innfrielse andel fellesgjeld med
vedtektsendring ny § 19
. Forslaget ble vedtatt og vedtektene ble endret. Da jeg ville benytte meg av den vedtektsfestede retten ble jeg motarbeidet av styret i flere måneder inntil styret innkalte til ekstraordinært sameiemøte – og med knappest mulig flertall fikk avviklet ordningen. Det er et eget innlegg om dette.(Lenke)

E: Forslag fra en seksjonseier, avsetning til fond, vedtektsendring ny § 20. I utgangspunktet er forslaget fornuftig. Det er blitt foreslått tidligere men ble ikke vedtatt da neste årsmøte kan endre tilbake. Dette fordi årsmøtet er sameiets høyeste organ. Saken ble trukket – referatet sier ikke noe om hvorfor.(pdf)

F: Forslag fra en seksjonseier, endring av sameiets TV/Internettleverandør. Saken ble stemt over med resultat at 24 av 30 stemmer mot.

Dokumenter.
2015.04.27 Innkalling Årsmelding Ordinært Årsmøte.
2015.04.27 Referat Fra Ordinært Årsmøte.
Styret 2014 – 2015.
Styret 2015 – 2016.
Last ned innlegget som .pdf-fil.

S. E. & O.