2020.05.21 Kameraovervåkning – Mulig brudd på Personopplysningsloven

Det er en massiv overvåkning i vårt sameie. 32 kameraer overvåker området. Videre logges all bruk av nøkler. Nøkkeldata kan sammenstilles med kamerabruken. Videre reklameres for en tjeneste fra Obos eiendomsforvaltning kalt Vibbo. All bruk av denne «informasjonskanalen» logges. Styret kan til enhver tid sjekke hvem som har søkt informasjon der og når søket er foregått. Spørsmålet er om dette er brudd på personopplysningsloven?

Det er en massiv overvåkning i vårt sameie. 32 kameraer overvåker området. Ikke bare vårt område, men deler av Sofienbergparken, deler av naboens område – Sofienberggata 9 -11. Deler av Sofienberggata og deler av Toftesgate. Mange er opprørte over dette.

Overvåkning av brukerbevegelser. Salto Systems Norge opplyser på sine hjemmesider:
«Tenk å kunne kontrollere alle dører fra én lokasjon med noen få museklikk. «Tenk å kunne overvåke brukerbevegelser, slette nøkler og hente logg i sanntid.«(pdf)

Enhver bruk av nøkkelsystemet logges. Tidspunkt og hvilken nøkkelbrikke som er brukt logges. Disse dataene kan så brukes sammen med opptak fra overvåkningskameraene. Styret kan altså sjekke hvem som har åpnet en utgangsdør, heisdør i garasjen boddør og annet og sammenstille dette med overvåkningskameraer. Videre er overvåkningen brukt til kontrollere beboeres brudd på husordensreglene og annet som hensetting av møbler etc. på uteområdet.

Dokumenter.
2020.05.21 Fra Salto systems norske hjemmeside.
Styret 2020 – 2021.

S. E. & O.